ust banner

18 Kasım 2016 Cuma

Tesettür Giyimde Kumaş Türleri

"Krep Kumaş"

Giyim konusunda insanların en çok dikkat etmesi gereken noktalardan birisi de tercih edilecek ürünün kumaş kalitesi ve bu kumaşın içeriğidir. Seçilecek elbisenin modeline, kesimine, hangi aylarda veya nasıl havalarda giyileceğine göre kumaş türü de değişecektir. Özellikle de tesettür giyim söz konusu olduğunda elbisenin, abiyenin, tuniğin, şalın veya herhangi bir kıyafetin kumaşı ekstra önem kazanmaktadır. 

Tesettür giyimde tercih edilecek kumaşın en temel özelliği içi göstermeyen yapıda olmasıdır. Bu konuya dikkat edilmediği takdirde tesettürlü elbise, hiçbir işe yaramayacaktır. Bunun dışında yine tesettürlü elbiselerde olması gereken kumaş özelliklerinden biri de vücuda yapışmaması, vücut hatlarını belli etmemesidir. Bunlarla beraber, kumaşın rahat olması, temizlik ve ütünün kolay olması, uzun süre ilk günkü formunu koruması, renk atmaması ve çabuk yıpranmaması gibi her kıyafet için olması gereken ve istenen özellikler tesettürlü elbiseler için de geçerlidir. 

Kumaş konusunda tercih edilebilecek çeşitler hayli fazladır. Bu yazımızda ise krep kumaş özellikleri ve tesettür giyimde uygulanma şekillerinden söz edeceğiz. 

Krep kumaş viskon, polyester veya pamukla üretilen sıkı dokunmuş bir kumaştır. Kimi zaman bu ham maddelerin yalnızda biri ile dokunurken kimi zaman da birbirlerinin karışımı ile elde edilebilir. Yani krep kumaş aslında bir dokuma çeşididir. Pamuk içeren krep kumaşlar en çok tercih edilen krep kumaş türleridir. Yine polyester ve viskon karışımı olan poliviskon kumaş da tercih edilen krep kumaş türleri arasında yer almaktadır. 

Krep kumaşın tesettürlü elbiseler ve tesettür giyimin hemen  her türünde kullanılmasının en temel sebebi, kalın ve iç göstermeyen bir yapıya sahip olmasıdır. Hatta çoğu elbise ve abiyede astar kullanımı gerekliyken krep kumaş ile üretilen tesettürlü elbise ve tesettürlü abiyelerde astar kullanımına gerek yoktur. Bununla  beraber sıcaktan etkilenmeyen ve vücudu serin tutan özelliği ile krep kumaş oldukça kullanışlıdır. Yaz ayları için ideal bir yapıda olsa da kış ayları için de krep kumaştan üretilen kıyafetler ısı yalıtımı konusunda vücuda destek olabilecek niteliktedir. 

Vücuda yapışmayan ve aynı zamanda fit bir görünüme de sahip olan krep kumaş, diğer bir tabiriyle elbiseyi "diri" gösterebilen bir kumaş türüdür. Kolay ütü tutan ve ütülü yapısını uzun süre muhafaza edebilen, kolay kolay kırışmayan krep kumaş temizlik konusunda da kullanıcı dostudur. 

Krep kumaştan üretilen günlük ve abiye elbise koleksiyonları için www.tesetturisland.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Yazının devamında krep kumaştan üretilen ürünlere yer verdiğimiz seçkiyi görebilir, linkleri tıklayarak ürünlerin sayfalarına gidebilirsiniz. Krep ürünler ve daha fazla seçenek için Tesetturisland'ı takip edin. 








Neva Style Tesettürlü Elbise: http://www.tesetturisland.com/arama?q=4055
Neva Style Tesettürlü Günlük Elbiseler: http://www.tesetturisland.com/arama?q=40740
Mahber Gold Desenli Tesettürlü Elbiseler: http://www.tesetturisland.com/arama?q=mahber
Düğmeli Tesettürlü Elbiseler: http://www.tesetturisland.com/arama?q=4064

Hiç yorum yok: